U-lite – ett bärbart/portabelt ultraljud i fickformat


U-Lite är den enda ultraljudsskannern som har en komplett serie av transducers där konnektorn sitter på probesidan. Systemets transducers ger en högklassig bildkvalitet och dopplerkänslighet i de flesta kliniska situationer.

U-Lite har ett standardiserat protokoll för varje undersökningstyp. Anslut en probe och U-Lite väljer automatiskt de optimala inställningarna för undersökningen och är redo att användas omedelbart.Ultraljudsapparater har under lång tid haft ett rykte om sig att vara stora och klumpiga. Det har definitivt inte varit en av de apparater som kunnat tas med hem till patienten i syfte att göra en undersökning på plats. Med U-lite har detta förändrats. Detta är en liten, smidig, ultraljudsenhet som inte är större än en surfplatta och som enkelt kan fraktas dit den behövs. Det gör den även enkel att förflytta mellan olika undersökningsrum eller mellan enheten och patientens hem i de fall undersökningen behöver göras utanför kliniken.
Trots sin kompakta storlek visar U-lite bilder i HD-kvalitet och har samma förinstallerade funktioner som de större ultraljudsapparaterna. Apparaten använder sig dessutom av standardiserade protokoll för varje undersökning. Detta innebär mindre risk för avvikelser eller felmätningar. Det är också en av få ultraljudsapparater som har en komplett uppsättning transducers och en fullständig uppsättning av probes vilket innebär att apparaten kan användas för undersökning av hjärta och kärl, för att i nästa stund användas för RUL (Rutinultraljud) på gravida. För den mindre vårdcentralen eller kliniken kan detta innebära en stor besparing då samma apparat kan fylla flera olika behov. Dess kompakta storlek gör den dessutom enkel att frakta. Tre timmars batteritid innebär även att U-lite kan användas i exempelvis avancerad hemsjukvård.

Dess enkla funktion, och förprogrammerade inställningar gör apparaten lätt att använda även för den som inte har åratal av erfarenhet när det kommer till denna typ av undersökningar. Så snart en probe fästs vid apparaten kommer denna att på egen hand starta upp korrekt protokoll med lämpliga inställningar. Funktionen needle amplifier gör den även lämplig att använda i samband med provtagning och nålsättning på svårstuckna alternativt stickrädda patienter, då denna visar tydligt var blodkärlen finns och minskar risken för att kärlet missas i samband med insticket.

U-lite har designats med användaren i fokus. Produkten är inte bara liten och smidig utan även ergonomisk. Skapad för att vara i fickstorlek, men samtidigt lätt att hålla i handen i samband med undersökning. Det innebär även större utrymme för samspel mellan vårdgivare och patient och är ett utmärkt verktyg för patientcentrerad vård. Eftersom skärmen är så liten är den lätt att visa för patienten och användbar för att förklara vad som visas på bilden. På så sätt blir den, förutom ett diagnostiskt verktyg, också ett utmärkt pedagogiskt verktyg i samband med undersökningar. Nu behöver du inte längre förlita dig på din förmåga att förklara utan kan visa direkt på den högupplösta skärmen.


Ladda ner Produktblad


För mer information besök tillverkarens hemsida