Portabelt ultraljud

De ultrakompakta och portabla ultrajudsapparaterna med HD-upplösning. Alltid ett avancerat diagnostikverktyg i din hand.

Smidig ultraljudsapparat

U-Lite/T-lite är den enda ultraljudsskannern som har en komplett serie av transducers där konnektorn sitter på proben. Systemets probe ger en högklassig bildkvalitet och dopplerkänslighet i de flesta kliniska situationer.

Apparaterna har ett standardiserat protokoll för varje undersökningstyp. Anslut en probe och de väljer automatiskt de optimala inställningarna för undersökningen och är redo att användas omedelbart.

Portabelt ultraljud

Ultraljudsapparater har under lång tid haft ett rykte om sig att vara stora och klumpiga. Det har definitivt inte varit en av de apparater som kunnat tas med hem till patienten. Med U-Lite har detta förändrats. Detta är en liten, smidig, ultraljudsenhet som inte är större än en surfplatta och som enkelt kan fraktas dit den behövs. En bra skärm tillsammans med prober av högsta kvalitet ger U-Lite en bild som står i en klass för sig jämfört med andra portabla ultraljud. Systemet har även dopplermodes som saknas på andra enklare utrustningar.

Sammanfattningsvis kan man säga att U-Lite är ett litet ultraportabelt ultraljud med nästan samma funktioner och bildkvalitet som ett större ultraljud. T-lite är något större men fortfarande portabelt och enkelt att ta med.

De kan med fördel användas för bl.a. kärlaccess, nervblockader, MSK, bukultraljud, eFAST och enklare undersökningar av hjärtat.

Utmärkande

 • Flera olika prober att välja mellan bl.a. ”HockeyStick”, Microconvex probe och 2 st Full HD prober .
 • Uppstartstid 12 s.
 • Vid probebyte är systemet redo inom 3 sek. med optimerade inställningar.
 • Enkelt att växla mellan olika prober.
 • Flera olika dopplermodes bl.a. Pulsed Wave Doppler, Color Doppler och Color Power Doppler.
 • Portabelt. Finns rullstativ och bordsstativ som tillbehör.
 • U-lite 7” LED skärm med Gorilla glas av högsta graden, medans skärmen på T-lite är 10″.
 • Appar för att direkt ha optimerade inställningar för t.ex. MSK, Kärlaccess, blåsvolymsmätning mm.
 • Upp till 1.5h batteritid, går även att köra på nätdrift.
 • DICOM
 • USB, HDMI och WiFi
 • Möjlighet att lagra 20 000 bilder på systemet.
 • Eget system/platta, inte iOS eller Android, vilket gör U-Lite mer medicinsktekniskt säkert.

Hur fungerar ultraljud?

Fördelarna med ultraljud är många. Det är en icke-invasiv och smärtfri metod som inte kräver någon strålningsexponering. Det är också relativt billigt jämfört med andra medicinska bildgivande tekniker, vilket gör det till en attraktiv metod för sjukhus och kliniker med begränsade budgetar. Ultraljudsmaskiner kan vara bärbara eller stationära, och det finns olika typer av transduktor för olika applikationer. En vanlig typ av ultraljudsmaskin är en Doppler-maskin som mäter blodflödet i kroppens kärl. En annan typ är en 3D- eller 4D-ultraljudsmaskin som kan producera rörliga bilder exempelvis av fostret under graviditeten.

Ultraljudsmaskiner fungerar genom att skicka ut högfrekvent ljud från en transducer (en slags mikrofon) och sedan mäta hur ljudvågorna studsar tillbaka från kroppens vävnader. Datorprogram omvandlar sedan dessa ekon till en bild som läkare kan använda för att bedöma organens hälsa och bestämma nästa steg i behandlingen.

Inom vilka medicinska specialiteter kan ultraljud implementeras?

Tack vare ultraljudmaskinens utformning kan den implementeras och användas inom de flesta specialiteterna inom sjukvården. Allt ifrån allmän medicin, akutmedicin, osteoartikulär medicin till urologi, obstetrik och gynekologi.

Discover Allytec

Support & Service

Vi utför service på alla våra produkter på vårt servicecenter i Stockholm.

Berätta hur vi kan hjälpa till